03.10.2010 Radikal
İstanbul Boğazı'na karşı üçüncü köprü eylemine katılan yüzlerce kişi ellerinde mumlarla Boğaz'da zincir oluşturdu. Projeye kişisel ve meslek odalarından itirazın sayısı 1600'ü buldu
Üçüncü köprü projesini durdurmak için ‘2 milyon ağaç için 2 milyon İstanbullu!’ sloganıyla eylem yapan kent sakinleri, bir saat boyunca İstanbul Boğazı’nın 23 noktasında ellerinde mumlarla bekledi. Büyükşehir Belediyesi’nde (İBB) askıya çıkarılan üçüncü köprü projesinin itiraz süreciyse önceki gün doldu. Meslek odalarının ve bireysel itirazların sayısı 1600’ü buldu.
2 milyon İstanbullu
Beykoz Poyrazköy ile Sarıyer Garipçe arasında yapılması planlanan 3. köprü projesinin durdurulması için dün akşam İstanbul Boğazı’nın dört bir yanında eylem yapıldı. Yeşiller Partisi’nin önderliğinde düzenlenen ‘2 milyon ağaç için 2 milyon İstanbullu!’ kampanyasında çok sayıda İstanbullu destek verdi. Avrupa Yakası’nda Beşiktaş İDO İskelesi, Ortaköy Meydanı, Galata Köprüsü, Garipçe Sahili, Bakırköy İDO İskelesi Yanı, Fındıklı Parkı, Arnavutköy Parkı, Bebek Parkı, Rumelihisarı İskelesi, Emirgan İskelesi, İstinye İDO İskelesi, Kireçburnu Haydar Aliyev Parkı, Hacı Osman Bayırı Başlangıcı ile Anadolu Yakası’nın Kadıköy Haldun Taner Sahnesi önü, Kuzguncuk Çınarlatı Parkı, Caddebostan Sahili, Bostancı İskelesi, Beykoz İskelesi, Poyrazköy Sahili, Salacak Basamakları, Kartal İDO İskelesi, Moda İskelesi ve Sarıyer’de toplananlar üçüncü köprüyü ellerindeki mumlarla protesto etti.
Bu arada İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde askıya çıkarılan üçüncü köprü projesine itiraz süresi önceki gün sona erdi. Projeye 1600’e yakın kişisel ve meslek odalarının itirazı oldu.
Askı süresi sona erdi
Şehir Plancıları Odası İstanbul Şube Başkanı Tayfun Kahraman, kamuyu temsil eden kişilerin itirazlarının temelinde, köprü inşaatı ile birlikte orman alanları ve su havzalarının olumsuz etkileneceği ve yaşamın imkânsız kılanacağına noktaların yer aldığını söyledi.
‘2 milyon ağaç için 2 milyon İstanbullu!’ kampanyasının koordinatörü Serkan Köybaşı da projeye itiraz ettiğini belirterek “Üçüncü köprü projesi 1/100 binlik imar planında yok ancak daha küçük ölçekli olan 1/25 binlik ve 1/5 binlik planlarda belirtiliyor. Bu hukuka aykırı bir uygulama. Bu, konuda itirazda bulundum” dedi.
Üçüncü köprü projesine bir itiraz da Hazine Müsteşarlığı’ndan gelmişti. Hazine Müsteşarlığı, projenin kamuya yük getirmemesi talebinde bulundu.
Haberin sayfasına ulaşmak için tıklayın
Uluslararası Adalet Divanı, iklim değişikliğiyle mücadelede devletlerin hukuki sorumluluğunu tarihi...
İklim krizinin etkisiyle daha sık ve güçlü hale gelen tropikal fırtınalar, hava tahmininde yapay...
Coldplay, eski albümlerini geri dönüştürülmüş plastikten üretilen plaklarla yeniden yayımlıyor.
BM Okyanus Konferansı umut verdi, ama asıl mesele: Bu sözlerin arkasından somut adımlar gelecek mi?
Bitkilerle yapılan fitomadencilik, çevreyi tahrip etmeden nikel üretmeyi mümkün kılıyor. madencilik...
Antarktika üzerindeki ozon deliğinin iyileşme eğilimi sürüyor. NASA, bu yıl ölçülen delik boyutunun...
İYTE ve Malezya’dan araştırmacılar, atık pamuk saplarından doğada çözünebilen, yüksek katma değerli...
Avrupa Çevre Ajansı’na göre iklim değişikliği ve doğa kaybı, kıtanın yaşam kalitesi, refahı ve gücü...
TSKB ev sahipliğinde gerçekleşen atölyeye bu yıl çeşitli bölümlerden...
TSKB, depremden etkilenen firmaların yeşil yatırımlarını desteklemek...
Çevre için 5 basit öneri
Çevreci yaklaşımlar sayesinde dünyanın daha iyi bir yer halini alması mümkün.
Daha iyi bir dünya için yapay zekâ
Çocuklarımıza daha güzel bir dünya bırakabilmek için teknolojiden nasıl yararlanırız?
Enerji Verimliliği
Enerji verimliliği projelerini destekleyerek dünyanın geleceğine yatırım yapıyoruz.
Kutup ayılarının nesli tükeniyor mu?
Kuzey Kutbu'nda deniz buzlarının hızla erimesi, kutup ayılarının neslinin 80 yıl içinde tükenmesine yol açabilir.
"cevreciyiz.com Türkiye’nin sürdürülebilir bankası TSKB tarafından desteklenmektedir. "
Copyright © 2013