23 Temmuz 2012 NtvmsnbcAkçakoca'nın tarihi dokusuna ışık tutan asırlık çınar ağaçları, yerli ve yabancı turistlerden büyük ilgi görüyor.
İlçeye bağlı Gültepe köyü Cumayanı mesire alanında bulunan asırlık çınar ağaçları, 150 metrelik boyu ve yaklaşık 10 metrelik genişlikleriyle yerli ve yabancı birçok turisti hayran bırakıyor.
350 yıllık geçmişe sahip olduğu tahmin edilen asırlık ağaçlar, gölgesinde piknikçileri ağırlamasının yanında bölge turizmine de önemli katkılar sağlıyor. Bölgenin en önemli ibadet mekanları arasında bulunan tarihi Evliya Camisi'yle de bütünleşen asırlık ağaçlar, ziyaretçilere görsel bir şölen sunuyor.
Cumayeri Evliya Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Hüseyin Denizgez, tarihi çınar ağaçlarının ilçe merkezine 4 kilometre uzaklıkta bulunduğunu bildirdi.
Çınar ağaçlarının 350-400 yıl arasında olduğunu ifade eden Denizgez, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nce koruma altına alınan asırlık ağaçların çevresinin, Akçakoca Belediyesi tarafından düzenlenerek ziyarete açıldığını bildirdi.
Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız.
2026 analizine göre dünyanın en yeşil şehirleri belirlendi. Hava kalitesi, kişi başına düşen yeşil...
Yeni Antarktika haritası, buzulların altındaki gizli arazileri ortaya çıkararak iklim krizi ve dair...
İklim krizi kakao üretimini tehdit ediyor. Çikolatasız bir geleceği önlemek için bilim insanları...
Bitkilerle yapılan fitomadencilik, çevreyi tahrip etmeden nikel üretmeyi mümkün kılıyor. madencilik...
Uzay çöpleri alçak Dünya yörüngesini tehdit ediyor. Artan enkaz, iletişim ve iklim altyapısı için...
Antarktika’da kurulan dünyanın ilk buzul sığınağı, eriyen dağ buzullarından alınan örneklerle iklim...
TSKB, kapsayıcılık ve fırsat eşitliği çalışmalarını Sarı Çizgi Yeni...
TSKB raporuna göre çevresel ürünler Türkiye’nin üretim yapısını Bu ve...
Çevre için 5 basit öneri
Çevreci yaklaşımlar sayesinde dünyanın daha iyi bir yer halini alması mümkün.
Daha iyi bir dünya için yapay zekâ
Çocuklarımıza daha güzel bir dünya bırakabilmek için teknolojiden nasıl yararlanırız?
Enerji Verimliliği
Enerji verimliliği projelerini destekleyerek dünyanın geleceğine yatırım yapıyoruz.
Kutup ayılarının nesli tükeniyor mu?
Kuzey Kutbu'nda deniz buzlarının hızla erimesi, kutup ayılarının neslinin 80 yıl içinde tükenmesine yol açabilir.
"cevreciyiz.com Türkiye’nin sürdürülebilir bankası TSKB tarafından desteklenmektedir. "
Copyright © 2013