20 Ocak 2013 CumhuriyetDoğu Karadeniz'de hava sıcaklıklarının son günlerde mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi sonucu bazı ağaçlar meyve verdi.
Trabzon ve çevresindeki illerde 5 gündür adeta bahar havası etkisini sürdürüyor. Ocak ayına rağmen hava sıcaklığının 15 ile 20 derece arasında seyrettiği yörede, bazı ağaçlar çiçek açtı, meyve verdi.
Trabzon'un Maçka ilçesine bağlı Esiroğlu beldesinin Bahçekaya Mahallesi'nde yaşayan Fevzi Abanoz, yaptığı açıklamada, bahçesinde bulunan erik ağacının 2013'ün ilk eriğini verdiğini belirterek, ''Ben profesyonel avcıyım, bir çok yeri gezdim, bu zamana kadar böyle bir şey görmedim. Bu ağaçların çiçek açma, meyve verme mevsimi ağustos ayıdır. İlk kez bu yıl erik ağacımız tekrar çiçek açarak, ikinci meyvesini verdi. Bunları görünce şaşırdık'' dedi.
Ocak ayında olunmasına rağmen ağaçların çiçek açarak meyve verdiğini ifade eden Abanoz, ''Çekirdeğine baktığınız zaman normal, ancak tadı yaza oranla biraz daha mayhoş. Bir ay daha dalında kalabilir'' diye konuştu.
Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı Köprübaşı köyünde ise hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesiyle karayemiş ağaçları meyve verdi.
Köprübaşı köyünde bahçesi bulunan İsmail İsmailoğlu, karayemiş ağacının genellikle ağustos ayının sonlarına doğru meyve verdiğini belirterek, ''Bu kış havanın sıcak geçmesiyle karayemiş ağacı meyve verdi. Meyvelerin yaz ayındaki gibi tadı var'' dedi.
Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız.
Uzay çöpleri alçak Dünya yörüngesini tehdit ediyor. Artan enkaz, iletişim ve iklim altyapısı için...
2026 analizine göre dünyanın en yeşil şehirleri belirlendi. Hava kalitesi, kişi başına düşen yeşil...
Yeni Antarktika haritası, buzulların altındaki gizli arazileri ortaya çıkararak iklim krizi ve dair...
Antarktika’da kurulan dünyanın ilk buzul sığınağı, eriyen dağ buzullarından alınan örneklerle iklim...
Soğuk leke olarak adlandırılan fenomen, okyanus akıntılarını ve Avrupa’daki aşırı sıcakları nasıl...
Sürdürülebilir Kalkınma Raporu 2026, dünyanın 17 Sürdürülebilir Kalkınma Amacı’nın hiçbirinde 2030...
BM’nin yeni raporu, yapay zekânın su, enerji, arazi kullanımı ve elektronik atık üzerindeki ortaya...
Yeni bir araştırma, fosfat kıtlığı yaşayan bakterilerin metan ürettiğini ve bunun iklimle...
TSKB Ekonomik Araştırmalar tarafından hazırlanan “Sanayi ve İnsan:...
TSKB, kapsayıcılık ve fırsat eşitliği çalışmalarını Sarı Çizgi Yeni...
Çevre için 5 basit öneri
Çevreci yaklaşımlar sayesinde dünyanın daha iyi bir yer halini alması mümkün.
Daha iyi bir dünya için yapay zekâ
Çocuklarımıza daha güzel bir dünya bırakabilmek için teknolojiden nasıl yararlanırız?
Enerji Verimliliği
Enerji verimliliği projelerini destekleyerek dünyanın geleceğine yatırım yapıyoruz.
Kutup ayılarının nesli tükeniyor mu?
Kuzey Kutbu'nda deniz buzlarının hızla erimesi, kutup ayılarının neslinin 80 yıl içinde tükenmesine yol açabilir.
"cevreciyiz.com Türkiye’nin sürdürülebilir bankası TSKB tarafından desteklenmektedir. "
Copyright © 2013