11 Mart 2013 Peru'da bir üniversite, öğrenci sayısını arttırmak için yaptığı reklam kampanyasında temiz içme suyu üretti.
Peru Mühendislik ve Teknoloji Üniversitesi, 2013 yılı öğrenci kayıt döneminde öğrenci sayısını arttırmak için bir reklam kampanyası yapmak istedi. Kampanya boyunca birlikte çalıştığı Mayo DraftFCB şirketi, üniversiteyi tanıtmak için teknolojinin kullanıldığı bir proje üretti.
Peru Mühendislik ve Teknoloji Üniversitesi, Peru'nun en büyük şehri olan Lima'da bulunuyor. 7.6 milyon nüfuslu Lima, çöl bölgesinde bulunan bir şehir ve ciddi bir kuraklık sorunu yaşıyor. Ama bir yandan da kıyı şeridinde olduğu için havadaki nem oranı %83'lerde seyrediyor.
Üniversitenin inşa ettiği billboardlarda, önce jeneratörlerle havadaki nem yakalanıyor, sonrasında ise yakalanan su ters osmoz işleminden geçiyor. Böylelikle nem, temiz içme suyuna dönüştürülüyor.
Lima'da inşa edilen tek billboard ile 3 ay içerisinde 9,5 ton su üretildi. Bu miktar, her ay yüzlerce ailenin su ihtiyacını karşılamaya yetiyor. Lima'da oturan yaklaşık 1.2 milyon kişinin evinde musluktan su akmıyor. Su ihtiyaçlarını özel su şirketlerinden sağlamaya çalışan şehir sakinleri, bu şirketlerin denetim altına alınamaması yüzünden kimi zaman 1 metreküp suya 20 dolar kadar ödemek zorunda kalabiliyorlar. Bu fiyat, şehrin zengin bölgelerinde oturan sakinlerinin ödediklerinin neredeyse 20 katı kadar.
Peru Mühendislik ve Teknoloji Üniversitesi web sitesine ulaşmak için tıklayın.
BM’nin yeni raporu, yapay zekânın su, enerji, arazi kullanımı ve elektronik atık üzerindeki ortaya...
Yeni bir araştırma, fosfat kıtlığı yaşayan bakterilerin metan ürettiğini ve bunun iklimle...
Hollanda’da 175 vatandaşın hazırladığı iklim önerilerinin yarısı uygulanacak. Katılımcı demokrasi,...
Uzay çöpleri alçak Dünya yörüngesini tehdit ediyor. Artan enkaz, iletişim ve iklim altyapısı için...
Bilim insanları, doğanın dijital ikizini oluşturarak ormanları, denizleri ve biyoçeşitliliği gerçek...
UNEP’nin yeni raporu, yapay zekânın metan sızıntılarını daha hızlı tespit ederek emisyonların katkı...
Soğuk leke olarak adlandırılan fenomen, okyanus akıntılarını ve Avrupa’daki aşırı sıcakları nasıl...
Sürdürülebilir Kalkınma Raporu 2026, dünyanın 17 Sürdürülebilir Kalkınma Amacı’nın hiçbirinde 2030...
TSKB Ekonomik Araştırmalar tarafından hazırlanan “Sanayi ve İnsan:...
TSKB, kapsayıcılık ve fırsat eşitliği çalışmalarını Sarı Çizgi Yeni...
Çevre için 5 basit öneri
Çevreci yaklaşımlar sayesinde dünyanın daha iyi bir yer halini alması mümkün.
Daha iyi bir dünya için yapay zekâ
Çocuklarımıza daha güzel bir dünya bırakabilmek için teknolojiden nasıl yararlanırız?
Enerji Verimliliği
Enerji verimliliği projelerini destekleyerek dünyanın geleceğine yatırım yapıyoruz.
Kutup ayılarının nesli tükeniyor mu?
Kuzey Kutbu'nda deniz buzlarının hızla erimesi, kutup ayılarının neslinin 80 yıl içinde tükenmesine yol açabilir.
"cevreciyiz.com Türkiye’nin sürdürülebilir bankası TSKB tarafından desteklenmektedir. "
Copyright © 2013