12 Mart 2013 Yeşil EkonomiÇin hükümeti ülkenin başkentinde elektrikli araç kullanımını artırmaya çalışıyor.
2013'de Pekin trafiğinde 5,000 elektrikli aracın olmasını hedefleyen Çin hükümetinin elektrikli araç satın almayı teşvik edecek uygulamaları devreye sokacağı bildirildi.
Çin medyasına yansıyan haberlere göre hükümetin 2013'ün ilk yarısında uygulamaya sokması beklenen program ile elektrikli araçlar satın alacaklara 120,000 yüene (34,750 TL) yakın teşvik sağlayacak.
Çin hükümeti ayrıca elektrikli araç satın alacak kişi ve kuruluşların, motorlu araç sahibi Pekinliler için zorunlu olan plaka çekilişine katılmasından muaf tutacak.
Bu uygulama Pekin'de 2011'de beri yürürlükte iken Şubat ayında yapılan son çekilişe 1.42 milyon kişi katılmış ve yalnızca 18,511'i plaka alabilmişti.
Bununla birlikte elektrikli araçların vergileri diğer araçlara ile aynı olacak ve diğer araçlar gibi plaka numarasına göre haftada bir gün trafiğe çıkması yasak olacak.
Çin hükümetinin 2013 yılı için belirlediği 5,000 elektrikli aracın 2,000'inin şahıslar ve şirketler tarafından satın alınması hedefleniyor. Geriye kalan 3,000 aracı ise taksi ve otobüsler oluşturacak iken halihazırda Pekin trafiğinde elektrikli motora sahip 750 taksi bulunuyor.
Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız.
Bitkilerle yapılan fitomadencilik, çevreyi tahrip etmeden nikel üretmeyi mümkün kılıyor. madencilik...
İYTE ve Malezya’dan araştırmacılar, atık pamuk saplarından doğada çözünebilen, yüksek katma değerli...
Avrupa Çevre Ajansı’na göre iklim değişikliği ve doğa kaybı, kıtanın yaşam kalitesi, refahı ve gücü...
Hükümetlerin fosil yakıt üretim planları, Paris Anlaşması hedefleriyle çelişiyor; 2030’da gerekenin...
Uzay çöpleri alçak Dünya yörüngesini tehdit ediyor. Artan enkaz, iletişim ve iklim altyapısı için...
2026 analizine göre dünyanın en yeşil şehirleri belirlendi. Hava kalitesi, kişi başına düşen yeşil...
Yeni Antarktika haritası, buzulların altındaki gizli arazileri ortaya çıkararak iklim krizi ve dair...
Antarktika’da kurulan dünyanın ilk buzul sığınağı, eriyen dağ buzullarından alınan örneklerle iklim...
TSKB raporuna göre çevresel ürünler Türkiye’nin üretim yapısını Bu ve...
TSKB Ekonomik Araştırmalar, COP30’un öne çıkan başlıklarını ve giden...
Çevre için 5 basit öneri
Çevreci yaklaşımlar sayesinde dünyanın daha iyi bir yer halini alması mümkün.
Daha iyi bir dünya için yapay zekâ
Çocuklarımıza daha güzel bir dünya bırakabilmek için teknolojiden nasıl yararlanırız?
Enerji Verimliliği
Enerji verimliliği projelerini destekleyerek dünyanın geleceğine yatırım yapıyoruz.
Kutup ayılarının nesli tükeniyor mu?
Kuzey Kutbu'nda deniz buzlarının hızla erimesi, kutup ayılarının neslinin 80 yıl içinde tükenmesine yol açabilir.
"cevreciyiz.com Türkiye’nin sürdürülebilir bankası TSKB tarafından desteklenmektedir. "
Copyright © 2013