8 Mayıs 2013Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği ve ekolojik konularla ilgili farkındalık yaratmak amacıyla yayıncılığa başlayan Yeni İnsan Yayınevi tarafından geçen yıl ilki düzenlenen EkolojiKitap Günleri’nin ikincisi 11 ve 12 Mayıs 2013 tarihlerinde, Şişli ve Kartal %100 Ekolojik Pazarlarda gerçekleşecek.
Geçen yıl gördüğü büyük ilgi üzerine gelenekselleşmesine karar verilen EkolojiKitap Günleri’nin ikincisi 11 Mayıs Cumartesi günü Şişli %100 Ekolojik Pazar’da, 12 Mayıs Pazar günü ise Kartal %100 Ekolojik Pazar’da 9:00-16:00 saatleri arasında düzenlenecek.
EkolojiKitap Günleri, ekolojiyle ilgili bilginin ve ekolojik yaşam alışkanlıklarının yaygınlaşmasını amaçlıyor. Etkinlik çerçevesinde ekolojiyle ilgili konularda yayınlar yapan Yeni İnsan, Sinek Sekiz, BGST, EKOIQ Dergisi, TEMA Vakfı, NTV, Hay Kitap, İmge, Eko Yapı Dergisi yayın ve kitaplarını sergileyecek, okurlar indirimli alışveriş yapabilecek, yazarlar okuyucularıyla buluşma ve kitaplarını imzalama fırsatı bulacaklar.
Buğday Derneği Türkiye’nin ilk %100 Ekolojik Pazarını, Şişli Belediyesi ortaklığıyla yedi yıl önce açtı. O zamandan bu zamana kurulan tüm %100 Ekolojik Pazarları sadece ekolojik alışverişin yapıldığı yerler değil, aynı zamanda ekolojik yaşam alışkanlıklarının yaygınlaştığı, atölye ve söyleşilerin yapıldığı alanlar olarak kurguluyor ve bunu gerçekleştirmek için çalışmalar yapıyor.
İletişim: Mine EroğluBuğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği0212 252 52 55/18, 0535 833 71 87mine@bugday.org, www.bugday.org
Bitkilerle yapılan fitomadencilik, çevreyi tahrip etmeden nikel üretmeyi mümkün kılıyor. madencilik...
İYTE ve Malezya’dan araştırmacılar, atık pamuk saplarından doğada çözünebilen, yüksek katma değerli...
Avrupa Çevre Ajansı’na göre iklim değişikliği ve doğa kaybı, kıtanın yaşam kalitesi, refahı ve gücü...
Hükümetlerin fosil yakıt üretim planları, Paris Anlaşması hedefleriyle çelişiyor; 2030’da gerekenin...
Uzay çöpleri alçak Dünya yörüngesini tehdit ediyor. Artan enkaz, iletişim ve iklim altyapısı için...
2026 analizine göre dünyanın en yeşil şehirleri belirlendi. Hava kalitesi, kişi başına düşen yeşil...
Yeni Antarktika haritası, buzulların altındaki gizli arazileri ortaya çıkararak iklim krizi ve dair...
Antarktika’da kurulan dünyanın ilk buzul sığınağı, eriyen dağ buzullarından alınan örneklerle iklim...
TSKB Ekonomik Araştırmalar, COP30’un öne çıkan başlıklarını ve giden...
TSKB ev sahipliğinde gerçekleşen atölyeye bu yıl çeşitli bölümlerden...
Çevre için 5 basit öneri
Çevreci yaklaşımlar sayesinde dünyanın daha iyi bir yer halini alması mümkün.
Daha iyi bir dünya için yapay zekâ
Çocuklarımıza daha güzel bir dünya bırakabilmek için teknolojiden nasıl yararlanırız?
Enerji Verimliliği
Enerji verimliliği projelerini destekleyerek dünyanın geleceğine yatırım yapıyoruz.
Kutup ayılarının nesli tükeniyor mu?
Kuzey Kutbu'nda deniz buzlarının hızla erimesi, kutup ayılarının neslinin 80 yıl içinde tükenmesine yol açabilir.
"cevreciyiz.com Türkiye’nin sürdürülebilir bankası TSKB tarafından desteklenmektedir. "
Copyright © 2013