9 Mayıs 2013 Energy World DergisiZorlu Enerji Grubu Kurumsal İletişim Müdürü Şebnem Erverdi, yürüttükleri kurumsal sosyal sorumluluk projeleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
Çocukların her zaman daha güzel bir dünyada ve daha iyi koşullarda yaşamayı hak ettiğini belirten Erverdi “Enerji kaynaklarımızı, bizlerden sonra çocuklarımız kullanacak, koruyacak ve yönetecek. Biz de Zorlu Enerji Grubu olarak, sosyal sorumluluk projelerimizi, çocuklarımızın enerji konusunda bilinçlenmesini hedefleyerek geliştiriyoruz” dedi.
Bu noktadan hareketle 2010 yılında “Enerjimiz Çocuklar İçin” sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdiklerini ifade eden Erverdi şunları aktardı: “Projemizle çocuklara enerji kaynakları, üretimi ve nerelerde kullanıldığı hakkında bilgi ve deneyimlerimizi aktarmayı hedefledik. Hayata geçirdiğimiz bu proje ile çocuklarımıza, enerji kaynaklarını ve gezegenimizin geleceği için önem taşıyan yenilenebilir enerji kaynaklarını anlatıyor, enerji kaynaklarını koruyabilmek için enerji tasarruf yöntemlerini onlarla paylaşıyor ve çevreyi korumaya yönelik mesajlar veriyoruz. Bütün bunları, çocuklarımıza eğlenceli deneyimler yaşatarak sunuyoruz.”
“Enerjimiz Çocuklar İçin” projesinin Türkiye'de bir enerji şirketi tarafından yürütülen ulusal ölçekteki ilk enerji eğitim projesi olma özelliğini taşıdığını da vurgulayan Erverdi, “Bu bizi oldukça mutlu ediyor, ülkemizin önde gelen enerji şirketlerinden biri olarak bir ilke imza atmış olmak bizim için oldukça heyecan verici. Temel olarak 6-12 yaş arasındaki çocuklara ulaşmayı hedeflediğimiz bu çalışmayla geçtiğimiz iki buçuk yıl içinde 75 bin çocuğumuzla bir araya geldik. Bu senenin sonuna geldiğimizde ise Türkiye'nin dört bir yanından 120 binin üzerinde çocuğumuzla tanışmayı amaçlıyoruz” dedi.
Haberin devamına ulaşmak için tıklayınız.
BM’nin yeni raporu, yapay zekânın su, enerji, arazi kullanımı ve elektronik atık üzerindeki ortaya...
Hollanda’da 175 vatandaşın hazırladığı iklim önerilerinin yarısı uygulanacak. Katılımcı demokrasi,...
Uzay çöpleri alçak Dünya yörüngesini tehdit ediyor. Artan enkaz, iletişim ve iklim altyapısı için...
2026 analizine göre dünyanın en yeşil şehirleri belirlendi. Hava kalitesi, kişi başına düşen yeşil...
Bilim insanları, doğanın dijital ikizini oluşturarak ormanları, denizleri ve biyoçeşitliliği gerçek...
UNEP’nin yeni raporu, yapay zekânın metan sızıntılarını daha hızlı tespit ederek emisyonların katkı...
Soğuk leke olarak adlandırılan fenomen, okyanus akıntılarını ve Avrupa’daki aşırı sıcakları nasıl...
Sürdürülebilir Kalkınma Raporu 2026, dünyanın 17 Sürdürülebilir Kalkınma Amacı’nın hiçbirinde 2030...
TSKB Ekonomik Araştırmalar tarafından hazırlanan “Sanayi ve İnsan:...
TSKB, kapsayıcılık ve fırsat eşitliği çalışmalarını Sarı Çizgi Yeni...
Çevre için 5 basit öneri
Çevreci yaklaşımlar sayesinde dünyanın daha iyi bir yer halini alması mümkün.
Daha iyi bir dünya için yapay zekâ
Çocuklarımıza daha güzel bir dünya bırakabilmek için teknolojiden nasıl yararlanırız?
Enerji Verimliliği
Enerji verimliliği projelerini destekleyerek dünyanın geleceğine yatırım yapıyoruz.
Kutup ayılarının nesli tükeniyor mu?
Kuzey Kutbu'nda deniz buzlarının hızla erimesi, kutup ayılarının neslinin 80 yıl içinde tükenmesine yol açabilir.
"cevreciyiz.com Türkiye’nin sürdürülebilir bankası TSKB tarafından desteklenmektedir. "
Copyright © 2013