6 Temmuz 2013 Enerji GazetesiAgoras Genel Müdürü Mehmet Dükkancı, Antalya’daki otellerde oluşan yaklaşık 3,5 milyon ton atığın, biyogaz enerjisine dönüştürülebileceğini söyledi.
Dükkancı, bu atıklardan elde edilen enerji ile Antalya’nın bir ilçesinin elektrik ihtiyacının rahatlıkla karşılanabileceğini ifade etti.
Elektrik Mühendisleri Odası(EMO) ve Mimarlar Odası Antalya Şubesi tarafından düzenlenen 2. Güneş Sempozyumu 30 Ekim-3 Kasım 2013 arasında Antalya’da yapılacak. Aynı tarihlerde Cam Piramit’te RENSEF Yenilenebilir Enerji Sistemleri ve Enerji Verimliliği Fuarı da düzenlenecek. EMO ve Mimarlar Odası, Agoras Fuarcılık ile bir araya gelip 2. Güneş Sempozyumu ve RENSEF Fuarı’nı birlikte ve birbirini destekleyecek şekilde organize etme kararı aldı. EMO’da düzenlenen basın toplantısında fuar ve sempozyum hakkında bilgi verildi.
Toplantıda konuşan Agoras Genel Müdürü Mehmet Dükkancı, 11 milyon turistin geldiği Antalya’daki otellerde atılan çöplerin inanılmaz bir biyoatık oluşturduğunu söyledi. Bu atıkların biyogaz olarak enerji üretiminde kullanılabileceğini ifade eden Dükkancı, bu enerjinin Antalya’daki bir ilçenin elektrik ihtiyacını karşılayabileceğini belirtti. Antalya’daki seralardan da yaklaşık 2,5 ton atık çıktığını kaydeden Dükkancı, bütün bu atıkların enerji olarak kullanılması gerektiği hususunda vurgu yaptı. Dükkancı, güneş enerjisi konusunda şunları aktardı: “Enerji Bakanlığımızın Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü Güneş Enerjisi Potansiyel Atlası’na göre Antalya’dan Van’a uzanan hattın güneyi güneş enerjisini en fazla alan bölgelerdir. Dolayısıyla Güneş Enerjisi Santralleri için uygulama sahalarının da bu bölgede kurulması bekleniyor. Hatta güneş enerjisinde Antalya’nın Avrupa’nın başkenti olması iddiası konuşuluyor.”
Haberin devamına ulaşmak için tıklayınız.
Norveç açıklarında kurulan Northern Lights tesisi, Avrupa’dan toplanan karbondioksiti Kuzey 2600...
Uluslararası Adalet Divanı, iklim değişikliğiyle mücadelede devletlerin hukuki sorumluluğunu tarihi...
İklim krizinin etkisiyle daha sık ve güçlü hale gelen tropikal fırtınalar, hava tahmininde yapay...
Coldplay, eski albümlerini geri dönüştürülmüş plastikten üretilen plaklarla yeniden yayımlıyor.
Net sıfır emisyon hedefinin ertelenmesi, dünyayı bin yıl sürecek aşırı sıcaklık dalgalarına mahkûm...
Bitkilerle yapılan fitomadencilik, çevreyi tahrip etmeden nikel üretmeyi mümkün kılıyor. madencilik...
Antarktika üzerindeki ozon deliğinin iyileşme eğilimi sürüyor. NASA, bu yıl ölçülen delik boyutunun...
İYTE ve Malezya’dan araştırmacılar, atık pamuk saplarından doğada çözünebilen, yüksek katma değerli...
TSKB Ekonomik Araştırmalar, COP30’un öne çıkan başlıklarını ve giden...
TSKB ev sahipliğinde gerçekleşen atölyeye bu yıl çeşitli bölümlerden...
Çevre için 5 basit öneri
Çevreci yaklaşımlar sayesinde dünyanın daha iyi bir yer halini alması mümkün.
Daha iyi bir dünya için yapay zekâ
Çocuklarımıza daha güzel bir dünya bırakabilmek için teknolojiden nasıl yararlanırız?
Enerji Verimliliği
Enerji verimliliği projelerini destekleyerek dünyanın geleceğine yatırım yapıyoruz.
Kutup ayılarının nesli tükeniyor mu?
Kuzey Kutbu'nda deniz buzlarının hızla erimesi, kutup ayılarının neslinin 80 yıl içinde tükenmesine yol açabilir.
"cevreciyiz.com Türkiye’nin sürdürülebilir bankası TSKB tarafından desteklenmektedir. "
Copyright © 2013