11 Eylül 2013 NtvmsnbcEnerji elde etmek amacıyla kullanılan yöntemler çevre kirliliğini de beraberinde getirdi. Son yıllarda enerjiye olan talep artışıyla insanlar alternatif enerji kaynaklarına yöneldi. Fosil yakıt kullanımını azaltmak için en son kullanılan yöntem bio-yakıtlar oldu. Bunun da bir sonucu olarak son çalışmalarda yosunlardan enerji elde edilmeye çalışılıyor.
Dünyadaki enerji sorununun çözümünü sudan sağlamak isteyen bir grup, Avrupa Birliği projesi kapsamında yosunlardan bio-yakıt elde etmeye çalışıyor. Proje sorumlusu Julie Maguire, yosunlar için gübreleme gerekmediğini, minimum ölçüde de bir alana ihtiyaç duyduklarını söyledi.
Yosunların çok çabuk geliştiğini ifade eden Maguire, şöyle devam ediyor: “6 ayda en gelişkin hale geliyorlar. Yosunların işlenmesiyle en verimli topraktan dahi en az 7 ila 31 kat daha fazla yağ üretebiliyor. Daha gidilecek çok yol var fakat düşünün on yıl önce yosundan benzin yapıp arabada kullanacağız desek herhalde alay edilirdi.”
YOSUNDAN BENZİN ÜRETMEKBir kısım yosundan bio-dizel yakıt üretiminin mümkün olduğunu vurgulayan İrlandalı araştırmacılar da çalışmalrını bunlar üzerine yoğunlaştırıyor. Araştırma ekibi yağ sağlayabilecek tek hücrelilerle ilgili araştırmalar yapıyor ki bu bilimadamları için en zor görünen olay. Araştırmacı Fiona Moejes, yosunları makro ve mikro ölçekte büyütmenin kolay ancak yağ elde edilme aşamsının karışık ve zor olduğunu vurguluyor. Bunun için de en düşükmaliyetli ve en az kaynak kullanan yöntemi bulmaları gerekiyor.
Haberin devamına ulaşmak için tıklayınız.
Uluslararası Adalet Divanı, iklim değişikliğiyle mücadelede devletlerin hukuki sorumluluğunu tarihi...
İklim krizinin etkisiyle daha sık ve güçlü hale gelen tropikal fırtınalar, hava tahmininde yapay...
Coldplay, eski albümlerini geri dönüştürülmüş plastikten üretilen plaklarla yeniden yayımlıyor.
BM Okyanus Konferansı umut verdi, ama asıl mesele: Bu sözlerin arkasından somut adımlar gelecek mi?
Net sıfır emisyon hedefinin ertelenmesi, dünyayı bin yıl sürecek aşırı sıcaklık dalgalarına mahkûm...
Bitkilerle yapılan fitomadencilik, çevreyi tahrip etmeden nikel üretmeyi mümkün kılıyor. madencilik...
Antarktika üzerindeki ozon deliğinin iyileşme eğilimi sürüyor. NASA, bu yıl ölçülen delik boyutunun...
İYTE ve Malezya’dan araştırmacılar, atık pamuk saplarından doğada çözünebilen, yüksek katma değerli...
TSKB ev sahipliğinde gerçekleşen atölyeye bu yıl çeşitli bölümlerden...
TSKB, depremden etkilenen firmaların yeşil yatırımlarını desteklemek...
Çevre için 5 basit öneri
Çevreci yaklaşımlar sayesinde dünyanın daha iyi bir yer halini alması mümkün.
Daha iyi bir dünya için yapay zekâ
Çocuklarımıza daha güzel bir dünya bırakabilmek için teknolojiden nasıl yararlanırız?
Enerji Verimliliği
Enerji verimliliği projelerini destekleyerek dünyanın geleceğine yatırım yapıyoruz.
Kutup ayılarının nesli tükeniyor mu?
Kuzey Kutbu'nda deniz buzlarının hızla erimesi, kutup ayılarının neslinin 80 yıl içinde tükenmesine yol açabilir.
"cevreciyiz.com Türkiye’nin sürdürülebilir bankası TSKB tarafından desteklenmektedir. "
Copyright © 2013