9 Eylül 2013 Yeşil Gazeteİzmir Seferihisar İlçesi’nde orkinos üretim çiftlikleri olarak bilinen orkinos balığının beslenip daha sonrasında satışının yapıldığı çiftliklere karşı dün Seferihisarlılar, çeşitli sivil toplum kuruluşları bir eylem yaptı. Eylemde teknelerle denize açılan grup bu katliama bir an önce dur denilmesini istedi.
Seferihisar Sığacık’da saat 11.00’da başlayan eyleme CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Karaburun Belediye Başkanı Serdar Yasa, Mordoğan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Tema Vakfı, Doğa Derneği, Seferihisar Kent Konseyi, Seferihisar Çevre Koruma Derneği, Karaburun Ortak Yaşam Paltformu ve yüzlerce vatandaş katıldı.
Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, ” Orkinos Tesisi ile bir yandan turizmi baltalayıp bir yandan ihracata destek veriyorum diyen anlayış bitmiştir. Bu anlayış bizi daha fazla yönetemeyecek gün bugündür, bu köhne anlayışı bu körfezde denize gömeceğiz” dedi. Eylemde “Balıkçılığı yaşatmak için orkinos mezbahasına hayır”, “Sakin şehrin tekmesi sert olur”, “Çocuklarımızın balık yeme hakkına, denize girme hakkına sahip çıkıyoruz” pankartları açıldı.
Haberin devamına ulaşmak için tıklayınız.
Uluslararası Adalet Divanı, iklim değişikliğiyle mücadelede devletlerin hukuki sorumluluğunu tarihi...
İklim krizinin etkisiyle daha sık ve güçlü hale gelen tropikal fırtınalar, hava tahmininde yapay...
Coldplay, eski albümlerini geri dönüştürülmüş plastikten üretilen plaklarla yeniden yayımlıyor.
BM Okyanus Konferansı umut verdi, ama asıl mesele: Bu sözlerin arkasından somut adımlar gelecek mi?
Net sıfır emisyon hedefinin ertelenmesi, dünyayı bin yıl sürecek aşırı sıcaklık dalgalarına mahkûm...
Bitkilerle yapılan fitomadencilik, çevreyi tahrip etmeden nikel üretmeyi mümkün kılıyor. madencilik...
Antarktika üzerindeki ozon deliğinin iyileşme eğilimi sürüyor. NASA, bu yıl ölçülen delik boyutunun...
İYTE ve Malezya’dan araştırmacılar, atık pamuk saplarından doğada çözünebilen, yüksek katma değerli...
TSKB ev sahipliğinde gerçekleşen atölyeye bu yıl çeşitli bölümlerden...
TSKB, depremden etkilenen firmaların yeşil yatırımlarını desteklemek...
Çevre için 5 basit öneri
Çevreci yaklaşımlar sayesinde dünyanın daha iyi bir yer halini alması mümkün.
Daha iyi bir dünya için yapay zekâ
Çocuklarımıza daha güzel bir dünya bırakabilmek için teknolojiden nasıl yararlanırız?
Enerji Verimliliği
Enerji verimliliği projelerini destekleyerek dünyanın geleceğine yatırım yapıyoruz.
Kutup ayılarının nesli tükeniyor mu?
Kuzey Kutbu'nda deniz buzlarının hızla erimesi, kutup ayılarının neslinin 80 yıl içinde tükenmesine yol açabilir.
"cevreciyiz.com Türkiye’nin sürdürülebilir bankası TSKB tarafından desteklenmektedir. "
Copyright © 2013