-
Allan Savory, Bütüncül Otlak Yönetimi ile dünya genelinde 15 bin hektar alanda mucizevi değişim yarattı. Savory’nin çözümü, çölleşme riskiyle karşı karşıya olan araziye binlerce çiftlik hayvanı yerleştirmek.
Devamını oku
-
Uzmanlar, yüksek nemle ilgili olarak kentteki yeşil alanların azlığına ve yüksek binalara dikkat çekiyor: ‘Havanın sirküle edilmesi lazım.’
Devamını oku
-
Son dönemde İstanbul'da görülen ve endişe yaratan hortumlarla ilgili bilgi veren ABD Ulusal Hava ve İklim Tahmini Merkezi uzmanları, Türkiye’nin küresel ısınmadan en çok etkilenen ülkeler arasında yer aldığını ve Akdeniz bölgesindeki aşırı sıcakların daha da artacağını belirtiyorlar. İstanbul'da gerçekleşen hortumları önceden tahmin etmenin zor olduğunu söyleyen uzmanlara göre gelecekte yağmur sayısı azalacak fakat çok şiddetli yağmurlar olacak. Bunun sebebiyse şehirleşme, yeşil alanların yok edilmesi ve atmosferi ısıtan sera etkisi yaratan gazların kullanımının giderek artmasına neden olan insan etkileri.
Devamını oku
-
Bilim insanları okyanuslardaki birçok köpekbalığı türünün sanılandan daha yaşlı olabileceğini belirtti. Araştırmacılar 1950 ve 60'lı yıllarda yapılan nükleer bomba testlerinin geride bıraktığı izlerle balıkların yaşını belirleyebileceklerine inanıyor.
Devamını oku
-
Trakya Üniversitesi'nde farklı bölümlerde okuyan 20 öğrenci, TÜBİTAK'ın düzenlediği alternatif enerjili araçlar yarışına katılmak için 8 ayda 110 bin TL'ye mal olan adını 'Pehlivan' koydukları elektrikli aracı tamamladı.
Devamını oku
-
Meke Gölü’nde oluşan kırımızı görüntü 'Meke gölü kururken kan ağlıyor' yorumlarına neden oldu.
Devamını oku
-
Bilim insanları Dünya'nın tanık olacağı altıncı kitlesel ölüm sürecinin başlamış olabileceğini belirtti. Bitki ve hayvan türlerindeki hızlı azalmanın kitlesel ölüme işaret edebileceği ifade edildi.
Devamını oku