-
WWF-Türkiye’nin araştırması, dünyada her yıl 8 milyon ton plastik atığın denizlere karıştığını ortaya koydu. Bu atıkların kıyılarda ve denizlerdeki canlı yaşamı için önemli bir tehlike oluşturduğu vurgulanan araştırmada, 2030’a kadar plastik kirliliğini durduracak, küresel ölçekte ve bağlayıcı yeni bir BM Sözleşmesi düzenlenmesi gerektiğinin altı çizildi.
Devamını oku
-
Küresel ısınmanın etkilerinin en şiddetli biçimde hissedildiği Grönland'da buz örtüsünde görülen erimenin artık geri döndürülemez bir noktada olduğu açıklandı. Grönland'da buz tabakasının 223 milyar tonu Temmuz 2019'da eridi.
Devamını oku
-
Temiz Hava Hakkı Platformu’nun ‘Kara Rapor 2020: Hava Kirliliği ve Sağlık Etkileri’ raporu Rapora göre hava kirliliği genlerimizi etkiliyor. Çocuk hastalarda yapılan çalışmalar hava kirliliğinin, genlerde yarattığı etki sonucu astım ataklarını tetiklediğini gösteriyor.
Devamını oku
-
Türkiye ve dünyada bilimsel kurallar ve doğayı koruma ilkelerinden uzak, ticari kaygının öne çıktığı hayvanat bahçelerinin sayısı artıyor. Doğal Hayatı Koruma Derneği yaptığı açıklamada, yaban hayvanlarının doğadan alınıp, hayvanat bahçelerinde gösteri amaçlı kullanımına izin verilmemesi gerektiğini vurguladı.
Devamını oku
-
Koronavirüs salgınının 'Bugüne kadar görülen en ciddi ve kötü sağlık krizi’ olduğunu açıklayan Dünya Sağlık Örgütü (WHO), sosyal mesafe ile maske takma gibi kanıtlanmış stratejilerin büyük önem taşıdığını vurguladı.
Devamını oku
-
İngiltere’de bisiklet kullanımının yoğun şekilde teşvik edileceği bir plan açıklandı. Bisiklet devrimi olarak adlandırılan plan, yeni bisiklet yolları yapımından, bisiklet tamiri için ödenecek teşviğe kadar 2.19 milyar euro’luk bir dizi yatırımı içeriyor.
Devamını oku
-
Rüzgâr ve güneş enerjisi kurulumları Türkiye'nin elektrik üretiminde en az maliyetli kaynaklar olarak öne çıkıyor. Yapılan bir araştırmada, bu kaynakların elektrik üretimdeki payının 2030'da yüzde 30'a çıkacağı öngörülüyor.
Devamını oku