-
Leeds Üniversitesi’nce yapılan araştırma, dünyanın acil olarak harekete geçmemesi halinde 2040 yılına kadar doğadaki plastik miktarının 1.3 milyar tona ulaşacağını ortaya koydu. Bilim insanları hayata geçirilecek eylem planıyla bu gidişi durdurmanın mümkün olduğunu düşünüyor.
Devamını oku
-
Kullandığımız araçlardan kopan mikroplastiklerin, okyanuslardaki en önemli kirleticilerden biri olduğu ortaya çıktı. Uzmanlar, lastik üreticilerinin inovatif çözümlere odaklanarak bu sorun üzerinde çalışmaları gerektiğini ifade ediyor.
Devamını oku
-
Toronto Üniversitesi’nin yaptığı araştırmaya göre; Kuzey Kutbu'nda deniz buzlarının hızla erimesi, kutup ayılarının neslinin 80 yıl içinde tükenmesine yol açabilir.
Devamını oku
-
Washington Üniversitesi uzmanları tarafından yapılan yeni bir çalışma, küresel doğum oranlarının insanlığın geleceğini etkileyecek hızda bir düşüş gösterdiğini ortaya koydu.
Devamını oku
-
‘Dünyada Gıda Güvenliği ve Beslenme Durumu Raporu’, dünyanın; açlığı, gıda güvensizliğini ve tüm şekilleriyle yetersiz beslenmeyi sona erdirme sözü vermesinin üzerinden beş yıl geçmesine rağmen, bu amaca 2030’a kadar erişmenin uzak olduğunu ortaya koydu.
Devamını oku
-
Tüm dünyada koronavirüs salgını ile mücadele sürerken, çevreci yaklaşımların ikinci plana atıldığı gözleniyor. Özel otomobil kullanımındaki artış nedeniyle karbon salımı yükselirken tek kullanımlık plastiklere yönelim endişe verici boyutta. Uzmanlar, gelecekteki salgınları önlemenin tek yolunun çevreci yaklaşımlar olduğu konusunda hemfikir.
Devamını oku
-
Birbirinden güzel renkleri ve gökyüzünde oluşturdukları güzel görüntülerle herkesi etkileyen havai fişekler göründükleri kadar masum değil. Havayı, suyu ve toprağı zehirleyen kirleticiler, bu güzel görüntülerin tehlikeli yüzünü oluşturuyor.
Devamını oku